top of page
Klassieke Ethiopie Rondreis
Lalibela,Bahir Dar,Axum,Gonder,Semien Mountains,Lake Tana, Addis

Klassiek Ethiopie: Het noorden van Ethiopie  is meer daagse prive reis naar Tanzania met bezoek aan het Amboseli, Tsavo-West en Tsavo East National Park. Aansluitend een relaxte of actieve strandvakantie op Zanzibar U vliegt met een lijn vlucht vanuit Amsterdam of Brussel. 
 

Dag 1Vlucht naar - Bole International Airport

Bij aankomst op Bole International Airport  worden jullie opgewacht door onze gids en overgebracht naar jullie hotel Overnachting in  3*(LO)

Dag 2. Addis - Kombolcha

Na het ontbijt en kennismaking met de gids vertrek naar Kombolcha. Dit is vooral een reisdag op weg naar Lalibela en onderweg kijkt u uit over de Rift valley. Overnachting in Kolbocha Sunny Side Hotel (HP)

Dag 3 Kombolcha - Lalibela

Tweede gedeelte van de rit naar Lalibela. Onderweg komt men langs het Hayq meer, een zoetwatermeer op een hoogte van 2000m boven de zeespiegel. in de namiddag aankomst in Lalibela. Wanneer er voldoende tijd is wordt er een stadsrondrit gemaakt. Overnachting Mountain View hotel (HP)

Dag 4 Lalibela

Vandaag wordt de stad Lalibela bezocht. In de stad en omgeving zijn een groot aantal in de rotsen uitgehakte kerken. Enkele van deze rots- of grotkerken worden vandaag bezocht waaronder  de Bieta Medhanialem, Bieta Denage, Bieta Gabriel en Bieta Abaa Libanos.  Overnachting Mountain View hotel (HP)

Dag 5 Lalibela

Na het ontbijt kan per muilezel (optioneel) de Asheten Mariyam kerk bezocht worden. In de namiddag wordt een grotkerk in Nakutoleab bezocht. De kerk wordt veel bezocht vanwege het geneeskrachtige water dat het hele jaar door opwelt uit het dak. Overnachting Mountain View Hotel (HP)

Dag 6.Lalibela - Mekele

Vertrek uit Lalibela naar het verder noordelijk gelegen Mekele. Onderweg wordt gestopt bij de Yimrehane, Christos kerk. Overnachting Axum hotel

 

Dag 7. Mekele - Aksum

Op weg naar Axum wordt Abraha – Atsbaha kerk bezicht. In dit deel van Ethiopië leven de Tigray. Onderweg komt men langs de “Yeha Temple” uit de 7e eeuw voor Christus. Dit is waarschijnlijk het oudste staande gebouw in Ethiopië. Overnachting Axum Birana Hotel (HP)

Dag 8. Axum

Axum is de belangrijkste historische stad in noord – Ethiopië. Tijdens de stadstour worden de volgende plaatsen bezocht; De Heilige Maria kerk, waar volgens de overlevering de Ark van het verbond bewaard wordt; de obelisken in het stelae park. Ook op het programma staan een bezoek aan het archeologische museum, de ruïnes van het Dungur paleis en het bad van de Koningin van Sheba. Ook wordt de tombe van Koning Kaleb (St Elesbaan) bezocht. Overnachting  Birana Hotel (HP)

Dag 9. Axum - Semien Mountains

Reisdag door het hooggebergte. Er wordt overnacht in een van  de hoogst gelegen hotels van Afrika op 3250 m. De hoogste top van de Simien Mountains is 4620m. Jarenlange erosie heeft het vulkanische gebergte bedekt met een weelderige vegetatie. Overnachting Simien Lodge  (HP).

Dag 10 Semien Mountains

Trekking in het  Simien gebergte. Het is een prachtige tocht door het Simien hooggebergte. Hier leven ook de Chilada Bavianen en de met uitsterven bedreigde Ethiopisch wolf. Overnachting Simien Lodge  (HP).Reisdag door het hooggebergte.

Dag 11.Semien Mountains - Gondar

Na het ontbijt vertrek naar het ongeveer 150 km verder gelegen Gondar. Onderweg  wordt een bezoek gebracht aan een Felasha dorp, waar de Ethiopische joden woonden voordat zij naar Israël werden overgebracht. Gondar  was in de 17de eeuw de hoofdstad van Ethiopië en wordt met zijn kastelen ook wel het “Camelot van Afrika” genoemd. In Gondar worden de middeleeuwse kastelen en ruines van de koningen Fasilidas en Yohannes bezocht. Overnachting Goha Hotel (HP) 

Dag 12. Gondar - Bahir Dar

In de ochtenduren wordt de bezichtiging van Gondar voortgezet met bezoeken aan het kasteel van koningin Menetewab, de Debre Birihan Silassie kerk en het z.g. “bad van koning Fasilidas”. Na de middag vertrek naar de stad Bahir Dar. Bahir Dar ligt aan de zuidoevers van het Tana-meer. Hier begint de Blauwe Nijl en het is één van de mooiste steden van Ethiopië met brede lanen met palmen en jacaranda bomen en het is bekend om zijn markt met wevers en houtbewerkers. Hier ligt ook de “Portugese brug” :16de eeuwse brug. Overnachting Homland Hotel (HP

Dag 13.Bahirdar - Lake Tana

Na het ontbijt vertrek naar het ongeveer 150 km verder gelegen Gondar. Onderweg  wordt een bezoek gebracht aan een Felasha dorp, waar de Ethiopische joden woonden voordat zij naar Israël werden overgebracht. Gondar  was in de 17de eeuw de hoofdstad van Ethiopië en wordt met zijn kastelen ook wel het “Camelot van Afrika” genoemd. In Gondar worden de middeleeuwse kastelen en ruines van de koningen Fasilidas en Yohannes bezocht. Overnachting Goha Hotel (HP) 

Dag 14.Bahirdar - Addis

Terugrit naar Addis waar de reis wordt afgesloten met een traditioneel Ethiopisch diner en daarna transfer naar de luchthaven.


Alternatief : lokale vlucht Bahir Dar – Addis 

Please reload

No product

bottom of page